Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

No. 15 The Callas - Objekt



Μόνο σε εμάς το Νο. 15 αντιστοιχεί σε κάτι σαν τη ραχοκοκαλιά μιας λίστας? Ίσως. Σίγουρα δεν έχει  πολλή λογική αφου το 15 είναι στη μέση του 2ου μισού μιας λίστας και λογικά αν θα έπρεπε να υπάρχει μια ραχοκοκαλιά σε μια λίστα αυτό θα έπρεπε να ήταν το Νο. 10 ή το Νο. 12. 

Όπως και να έχει, όταν ξεκίνησε η δημιουργία αυτής της λίστας 2 πράγματα ήταν δεδομένα: To Νο. 15 θα ήταν η ραχοκοκκαλιά της και οι Callas οι εκλεκτοί που θα το αποτελούσαν.
To Objekt, το 3o album των Ιωαννάδων, αποτελεί το καλύτερο ελληνικό album που ακούσαμε φέτος και δεν είναι μόνο επειδή υπάρχει μια περίπτωση να είμαστε από τους μεγαλύτερους φανς τους. 

 Η εξήγηση είναι ότι μετά τον αρχικό superman/toy-punk ενθουσιασμό του DIY Or Die, οι Callas συνέχισαν με ένα πιο ώριμο αλλά εξίσου ποιοτικό 2ο album για να φτάσουν στο κατά τη γνώμη μας απόγειό τους με το Objekt

To καταλαβαίνεις στο αρχικό μπάσο του Against The Day, το χορεύεις στο απίστευτα κολλητικό Doom Hotel και το αντιλαμβάνεσαι πλήρως στο The Girl And The Gun. Kαι αυτά είναι μόνο τα 3 πρώτα τραγούδια με τη συνέχεια να είναι εξίσου επική. Με τραγούδια όπως τα The Wrong Song, DownAll right, Babe?  και το κορυφαίο When I 'm Drunk, οι Callas μας αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ποτέ δεν ήταν μια απλή εικαστική perfomance από 2 τύπους που άκουγαν κουλ μουσική. 

Η ελληνική alternative/indie σκηνή χρειάζεται μπάντες όπως οι Callas. Αυτά.










                                      No. 16  Fair Ohs - Everything Is dancing
                                     No. 17 Kid Flicks - Hearts Of Gold
                                    No. 18 PS I Love You - Meet Me At The Muster Station
                                    No. 19 Bass Drum Of Death - GB City
                                    No. 20 PRE - Third Album

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου