Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

No. 14 Diarrhea Planet - I 'm Rich Beyond Your Wildest Dreams (Infinity Cat Records)



Και τώρα αρχίζουν τα καλά. Όχι ότι τα προηγούμενα δεν ήταν καλά αλλα για κάποιο λόγο το 2ο album των Diarrhea Planet ήταν εντελώς το είδος του album για να κάνεις head-banging στο δρόμο και το μετρό φέτος. Ήταν η Titus Andronicus κυκλοφορία του 2013 για να έρθω και στα λόγια του Γιάνη Διαμαντή
Παρακάτω ένα κειμενάκι για τους Diarrhea Planet από το Mixtape.gr:


Ίσως να μην το ξέρετε, αλλά υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων που μια, σχετικά καινούργια, μπάντα πρέπει να διαθέτει για να κερδίσει την προσοχή μας και οι Diarrhea Planet από το Nashville είναι στην πραγματικότητα ένα jackpot  από cool facts.
Aπό το ξεδιάντροπα αστείο όνομά τους μέχρι τον αριθμό κιθαριστών που αποτελούν το συγκρότημα (4!) και από την εταιρεία στην οποία κυκλοφορούν τους δίσκους τους (Infinity Cat Recordings) μέχρι τις άλλες μπάντες που διαλέγουν να συνεργαστουν και να παίξουν live (Marnie Stern, Titus Andronicus, The Men, So So Glos, κλπ), οι Diarrhea Planet μυρίζουν “epicness” από την κορυφή μέχρι τα νύχια.
Και φυσικά να μην ξεχνάμε την μέτρια προς καλή βαθμολογία (6.9) που έδωσε το Pitchfork στο καινούργιο, 2ο κατά σειρά album τους I ‘m Rich Beyond Your Wildest Dreams, η οποία είναι χαρακτηριστική βαθμολογία ενός πολύ καλού δίσκου που απλά ο συντάκτης βαριόταν να ακούσει λίγο παράπανω και απλά το πέρασε στα ψιλά.
Όπως και να ΄χει, αυτό που μας έρχεται στο μυαλό μέσα από τις συνεχείς ακροάσεις του I’m Rich Beyond Your Wildest Dreams, είναι η εξής απλούστατη παρατήρηση:  ο κόσμος “ξεκάθαρα” χρειαζόταν μια μπάντα που θα στεκόταν ακριβώς ανάμεσα στους σύγχρονους punk heroes Titus Andronicus και τους πολυαγαπημένους 90′s losers Weezer και οι Diarrhea Planet είναι… 99,7% αυτό με μια extra δόση rock n’ roll αλητείας στο στυλ των Jeff The Brotherhood (ιδιοκτήτες της Infinity Cat Recordings btw) που είναι σαφέστατα καλοδεχούμενη. Χωρίς πολλά λόγια, οι Diarrhea Planet είναι απλά μια μπάντα που “έλειπε” και ίσως αυτό να είναι το χαρακτηριστικό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους χωρίς όμως να ακούγονται εντελώς “out of place”.

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Μπορεί απλά να είμαστε υπέρ το δέον ενθουσιασμένοι. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το εξαιρετικό, 1ο single, Separation μέσα από το I’m Rich Beyond Your Wildest Dreams καθώς και τα Babyhead και Kids τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω soundcloud.




Χμ, πολλά είχα γράψει. 












No. 15 Parquet Courts - Light Up Gold ( What's Your Rupture? )
No.16 Sebadoh - Defend Your Self (Joyful Noise Records)
Νο. 17 Swearin' - Surfing Strange (Wichita Recordings)
No. 18 FIDLAR - FIDLAR (Wichita Reocordings)
No. 19 Forest Swords - Engravings (Tri Angle Records)
                                                    No. 20 Pan Pan - Missing Two Trains On Purpose

1 σχόλιο: