Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

No. 13 The Callas - Am I Vertical? (Inner Ear Records)




Οι Callas ναι, στο νο. 13 για φέτος με ένα από τα καλύτερα albums που έχω ακούσει από ελληνική μπάντα τα τελευταία χρόνια και αδιαμφισβήτητα το καλύτερο album των αδερφών Ιωανάδων που μάλλον χρειάζονταν τον Jim Sclavunos για να μας δώσουν επιτέλους αυτό που τόσα χρόνια περιμέναμε μέσα από τα 3 προηγούμενα -εννοείται αξιοσέβαστα- albums τους.

"ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ?" μέσα από αυτή τη τερατώδη, 4 σειρών πρόταση χωρίς κανένα είδος επίγνωσης του ελληνικού συντακτικού θα ρωτήσετε και δικαιολογημένα.

Αυτό που λέω είναι ότι το Am I Vertical είναι το album στο οποίο οι Callas είναι πλέον μπάντα, περισσότερο από ενα καλλιτεχνικό project. Όχι ότι αυτό τους κρατούσε πίσω ή κάτι τέτοιο απλά στο Am I Vertical βλέπεις ξακάθαρα τις ικανότητες του Λάκη και του Άρη στο να κάνουν μουσική. Στο μυαλό μου είναι κάτι σαν το best of των Callas αλλά με καινούργια τραγούδια, έντιμη παραγωγή και μια έντονη διάθεση για εξέλιξη.
Είναι απλά το καλύτερο δείγμα δουλειάς τους μέχρι σήμερα και το Black Leather Books, το 4ο κομμάτι του δίσκου, είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της ανωτερότητας. Έπος πραγματικά. 


p.s. 1
Πάρ΄όλα αυτά πάντα θα έχω στο μυαλό μου το ντεμπούτο τους DIY Or Die σαν ένα από τους  καλύτερους punk-pop δίσκους που έχω ακούσει ποτέ μου. Και εκείνο το live στη Θεσσαλονίκη στη πρώτη χρονιά του Velvet Bus ένα από τα διασκεδαστικά βράδια στη ζωή μου μέχρι τώρα. 

p.s. 2
Πόσο γαμάτο εξώφυλλο δίσκου γαμώτο?!

p.s.3
Έντελως άλλο το flow της γραφής όταν έχεις πιει και 2-3 ποτηράκια κρασί παραπάνω στο κυριακάτικο τραπέζι. 












No. 14 Diarrhea Planet - I 'm Rich Beyond Your Wildest Dreams (Infinity Cat Records)
No. 15 Parquet Courts - Light Up Gold ( What's Your Rupture? )
No.16 Sebadoh - Defend Your Self (Joyful Noise Records)
Νο. 17 Swearin' - Surfing Strange (Wichita Recordings)
No. 18 FIDLAR - FIDLAR (Wichita Reocordings)
No. 19 Forest Swords - Engravings (Tri Angle Records)
                                                    No. 20 Pan Pan - Missing Two Trains On Purpose

1 σχόλιο: