Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Η Χρονιά Σε Λίστες: Kαλύτερα Αlbums 2010 No. 1


Male Bonding - Nothing Hurts (Sub Pop Records)

Επιτέλους φτάσαμε στο Νο.1.!Μας πήρε λίγο παραπάνω χρόνο απ΄ όλα τα υπόλοιπα blogs του κόσμου αλλά το καταφέραμε και αυτό έχει σημασία.
Στην κορυφή της λίστας μας δεν είναι κάποιο άλμπουμ που κυρίευσε το 2010, ούτε έκανε τον απίστευτο ντόρο. Είναι απλά το άλμπουμ με το οποίο δεθήκαμε περισσότερο τους τελευταίους 12 μήνες..
Όπως γίνεται κάθε χρόνο, το αγαπημένο μας άλμπουμ είναι αυτό που συνδυάζει 2 διαφορετικούς παράγοντες: 1) Το συνολικό αριθμό των ακροάσεων στις 3 κύριες περιστάσεις υπό τις οποίες ακούμε μουσική. Φυσικά αυτές είναι : α) το "δωμάτιο", β) το "αυτοκίνητο" και γ) το Μετρό. 2) Το ποσοστό κατά το οποίο "ροκάραμε" μ΄ αυτό το άλμπουμ (κυρίως στο αυτοκίνητο και το "δωμάτιο". Στο Μετρό τα πράγματα είναι λίγο πιο σφιχτά..).
Αναπόδραστα, για φέτος την δουλειά την έκαναν οι Male Bonding με το άλμπουμ τους "Nothing Hurts" που κυκλοφόρησε από την Sub Pop μέσα στην προηγούμενη άνοιξη. Το "Nothing Hurts" είναι απλά ένα weird-indie/punk/pop άλμπουμ που σίγουρα δεν θα αφήσει το σημάδι του στην μουσική ιστορία στον αιώνα τον άπαντα..Όχι.. Το "Nothing Hurts" από την ειδική, περίοπτη θέση που θα κατέχει πλέον στο ράφι με τα βινύλια θα μας θυμίζει 2 πράγματα: 1) Tο πόσο γαμάτο είναι ένα άλμπουμ που απλά βασίζεται σε 3 ακόρντα και κάποιες στοιχειώδεις μελωδίες και έχει φτιαχτεί με ένα και μόνο απλό σκοπό.. Να σε ξεσηκώσει από τον κωλο-καναπέ σου και 2) Πόσο απίστευτα σκατά μπορεί να είναι μια χρονιά όπως το 2010. Αυτά. To Εxcess Energies θα είναι κανονικό blog από εδώ και πέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου