Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Not Cool - Queens


Οι Not Cool βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και αρκετό καιρό με το garage/art-punk τους που φοριέται ιδιαίτερα αυτό τον καιρό με μπάντες όπως οι Male Bonding, οι οποίοι και φυσικά είναι η αγαπημένη μας καινούργια μπάντα (τους βάλαμε μέχρι και στο τοπ των δίσκων μας για το 2κ10). Οι Not Cool είναι και αυτοί από το Λονδίνο και αυτό τον καιρό κυκλοφορούν ένα καινούργιο ep το οποίο περιέχει και το υπεργαμάτο τράκ, "Queens" που είναι ότι καλύτερο έχουμε ακούσει εδώ και δύο μέρες μαζί με το καινούργιο άλμπουμ των The Pains Of Being Pure At Heart, των Dodos και το "DNA " των Kills. Κατάλαβες δηλαδή..

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

2:54


Λοιπόν, τα λόγια είναι περιττά.. Άλλωστε έχουμε και την εξεταστική και πρέπει να διαβάσουμε ψιλό.. Παρ΄ όλα αυτά, όταν περιπλανιέσαι στα blogs/sites και πέφτεις πάνω σε μπάντες όπως οι 2:54 απλά πρέπει να βρείς χρόνο.. Οι 2:54 είναι 2 κορίτσια, αδερφές στην πραγματική ζωή, που πήραν το όνομά τους από την αγαπημένη τους στιγμή σε ένα τραγούδι των Melvins. Ο ήχος τους σίγουρα δεν ροκάρει όσο οι Melvins καθώς όπως σωστά το θέτει το κατά τα άλλα αγαπητομισητό NME, αποτελεί ένα υβρίδιο των Warpaint και των The XX. Καθώς οι Broken Beats είναι υπερβολικά κομπλεξαρισμένα άτομα, δεν έχουν ποτέ τσεκάρει τόσο τους The XX (υπερβολικά γνωστοί..) αλλά και τις Warpaint (τους έκανε παραγωγή ο John Frusciante των βλακωδών RHCP..), δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο απ΄ το να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για την σωτηρία της μουσικής στις 2:54. Tα κορίτσια κυκλοφορούν το πρώτο τους 7-ιντσο κάπου μέσα στο Μάρτη το οποίο αναμένεται να γίνει ανάρπαστο.
Υ.Γ.
Το Loud And Quiet, ένας από τους Top Friends μας (είμαστε πολύ φιαλράκια με αυτό το site!)ήταν το πρώτο έντυπο που ανακάλυψε τις 2:54, οπότε τα όποια credits, πρέπει να δωθούν πρώτα σε αυτούς.. Enjoy!

2:54 - Creeping

2:54 - On A Wire

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Zebra Tracks' New Ep

Οι Zebras επέστρεψαν σήμερα το πρωί-μεσημέρι με ένα καινούργιο ep που αποτελείται από 2 καινούργια τραγούδια τα οποία αποτελούν και ότι τελειότερο μας έχουν προσφέρει μέχρις στιγμής (σύμφωνα με την δική μας άποψη φυσικά) . Οι Zebra Tracks εξελίσσονται και υιοθετούν ένα πιο στιβαρό/rough ήχο ο οποίος παραμένει pop αλλά με μια πιο αγριεμένη διάθεση και αυτό μας αρέσει!Γουστάρουμε να ουμ' πως το λένε..
Τους ρωτήσαμε στο Twitter αν το "Isabelle Creeps" είναι ότι καλύτερο έχουν γράψει μέχρι σήμερα..Δεν μας απάντησαν.Μάλλον τα καλύτερα έρχονται!


Trophy Wife


Πάνω που νόμιζες ότι η χορευτική indie-pop της Αγγλίας είχε πεθάνει για τα καλά μετά το 2ο άλμπουμ των Foals, έρχονται οι Trophy Wife για να μας διαψεύσουν.. Η μπάντα η οποία μας έρχεται και αυτή από την Οξφόρδη, όπως και εκείνη του Philippakis, κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα το 2ο κατά σειρά single της με τίτλο "The Quiet Earth" , στην ιδανική για τέτοιου είδους κυκλοφορίες και όπως (σχεδόν) πάντα ποιoτική, Moshi Moshi Records. Καθώς τσεκάραμε τα βίντεος του γκρούπ χθές το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούμε, μας φάνηκε ότι κάποιος μίξαρε τους Foals με τους Hot Chip ενώ έξω βρέχει και η γκόμενα του μόλις τον έχει παρατήσει. Καθώς γράφεται αυτό το πόστ μας φαίνεται ότι ο τύπος εκτός από τους Foals και τους Hot Chip έχει πετάξει στο μίξερ και τους Friendly Fires, έτσι για να σιγουρέψει λίγο την απήχηση/αναγνώριση του indie κοινού. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα είναι αν θα γίνουν οι επόμενοι XX ή θα ακολουθήσουν την πορεία των Delphic ("ποιοι είναι αυτοι?").. Enjoy!